5 λίγοι να αρχίσετε το διάβασμα

To βιβλίο είναι η καλύτερη παρέα για τον άνθρωπο και αν ακόμα δεν έχετε πειστεί για αυτό οι παρακάτω λόγοι θα σας δώσουν το έναυσμα να το ρίξετε στο διάβασμα: 

1. Γνώση

Το διάβασμα είναι γνώση. Κάθε βιβλίο περιέχει πληροφορίες – ακόμα και αν πρόκειται για κάποιο ερωτικό μυθιστόρημ – που δεν γνώριζες. Οι γενικές γνώσεις που μπορεί να αποκομίσει κάποιος από την ανάγνωση βιβλίων είναι πολλές και μπορούν μελλοντικά να του φανούν χρήσιμες.

2. Εμπλουτισμός λεξιλογίου

Η ανάγνωση βιβλίων, εκτός από τις γενικές γνώσεις, μπορεί να συμβάλει στην επέκταση του λεξιλογίου καθώς και στη βελτίωση του συντακτικού του αναγνώστη.

3. Καταπολέμηση του άγχους

Ένα καλό βιβλίο, έπειτα από μια εξουθενωτική και γεμάτη μέρα, είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του άγχους. Από τις πρώτες σελίδες το μυαλό του αναγνώστη ταξιδεύει και τα άγχη της καθημερινότητας εξαφανίζονται.
4. Καταπολέμηση της αϋπνίας

Το διάβασμα ενός καλού βιβλίου λίγες ώρε πριν από τον ύπνο μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για όσους έχουν προβλήματα αϋπνίας. Γιατί να χαζεύεις στην τηλεόραση ενώ μπορείς να διαβάσεις ένα καλό βιβλίο;

5. Ενδυνάμωση του εγκεφάλου

Η συνεχής ανάγνωση βιβλίων βοηθάει σημαντικά στη βελτίωση της μνήμης. Με το πέρασμα των χρόνων η μνήμη αρχίζει να φθείρεται, ενώ το διάβασμα είναι ένας τρόπος για να καθυστερήσει η φυσική φθορά των λειτουργιών του εγκεφάλου.

 

thetoc.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *