Το Κράτος κλέβει;

Τελευταία υπάρχει η αντίληψη ότι όλοι λίγο πολύ κλέβουν το δημόσιο. Άλλος λίγο άλλος πολύ, ανάλογα την θέση και το αξίωμα του καθενός. Τι γίνεται όμως όταν το Κράτος είναι αυτό που κλέβει τον Έλληνα φορολογούμενο;

Το να αναφέρουμε ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, κατασχέσεις πρώτων κατοικιών, φόροι στα πάντα, αυξημένοι λογαριασμοί σε ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ. είναι λίγο πολύ γνωστά και πάντα στην επικαιρότητα αφού κάθε τρεις και λίγο αυξάνονται ακόμα παραπάνω.

 

Κλέψιμο όμως μπορεί να θεωρηθεί και το 1.000.000€ που πήρε το κράτος από τους 70,000 υποψηφίους για 690 θέσεις στην τελευταία προκήρυξη του ΑΣΕΠ  με τα παράβολα των 15€ για κάθε αίτηση που χρειαζόταν. Που πάνε όμως αυτά τα λεφτά θα μας πούνε; Πάνε για την Παιδεία; Τους ανέργους; Τις ασφάλειες-συντάξεις; Στην Ιατρική περίθαλψη; Τους μετανάστες; Που ακριβώς;

Και όμως πέρα από αυτό, υπάρχεί μία καθημερινή περίπτωση κλεψιάς που δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε καταλάβει σε ποιο μέγεθος γίνεται. Το πετρέλαιο έχει πέσει αυτές τις μέρες κάτω και από τα 40 δολάρια αλλά εμείς συνεχίζουμε να το πληρώνουμε σε υπερδιπλάσιες τιμές, όπως επίσης και την βενζίνη.

Ακόμα λιγότεροι όμως καταναλωτές έχουν προσέξει μία απόδειξη αναλυτικά. Αναφορικά μόνο για να δείτε το μέγεθος των φόρων που πληρώνουμε για 50€ βενζίνης(περίπου 35 λίτρα), η αξία του καυσίμου είναι στα 17,35€ ενώ οι φόροι και δασμοί στα 32,65€. Λίγο πολύ βάζουμε αέρα κοπανιστό χωρίς τις πειραγμένες αντλίες.

Δείτε τις καθημερινές αποδείξεις σας και αναλογιστείτε τελικά ποιος σας κλέβει και σε τι μέγεθος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *