Το 2ο Λύκειο θα μας καταπλήξει και φέτος

Οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του 2ου Λυκείου Καστοριάς δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες επαγγελματικές  θεατρικές παραγωγές.

 

Είχα τη χαρά να παρακολουθήσω τις δύο προηγούμενες χρονιές τις παραστάσεις του σχολείου (στο οποίο είχα τη χαρά να περάσω τα λυκειακά μου χρόνια) και ειλικρινά ανυπομονώ να απολαύσω τη φετινή προσπάθεια των παιδιών.

 

Ας δούμε τί καλό μας ετοιμάζουν για φέτος…

«Το Φιντανάκι» του Παντελή Χορν, λοιπόν, επέλεξαν να μας παρουσιάσουν το διήμερο 16 & 17 Απριλίου στην αίθουσα της ΕΔΗΚΑ.

 

«Τα σκηνικά είναι έτοιμα και οι μαθητές (ηθοποιοί και τεχνικό προσωπικό) φόρεσαν τις στολές τους και φωτογραφήθηκαν εθιμοτυπικά – όπως γίνεται κάθε χρόνο – για μια αναμνηστική φωτογραφία του ωραίου αυτού θιάσου!!! «, όπως μας ενημερώνουν οι υπεύθυνοι καθηγητές στο Blog του σχολείου…

 

0S0R1400

Οι πρόβες ήταν ατελείωτες και εξαντλητικές…Το αποτέλεσμα όμως, είμαι σίγουρη πως θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή.

Η ομάδα του 2ου Λυκείου έχει βάλει, εξάλλου, τον πήχη πολύ ψηλά!

Η αφίσα:

afisa

 

Ας γνωρίσουμε «Το Φιντανάκι»…

 

Υπόθεση:
Χώρος ,η αυλή του Πλακιώτικου σπιτιού, κι ο χρόνος ,η εποχή μετά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο.
Το φιντανάκι είναι η κόρη του Κυρ Αντώνη,του ταχυδρόμου, η Τούλα.Είναι ερωτευμένη με τον Γιάγκο,έναν άνεργο νεαρό με μικρές ηθικές αξίες,που ενώ σχετίζεται μαζί της ,δεν αργεί να την προδώσει για την Ευα,που εκτός από τις προκλητικές της χάρες,εξυπηρετεί καλύτερα και τα συμφέροντά του.Κι όλα αυτά τη στιγμή ακριβώ που η Τούλα περιμένει παιδί από κείνον.
Στο τραγικό οικονομικό αδιέξοδο,επεμβαίνει η κυρά Κατίναι,που μεσιτεύει παντού και πάντα,με απότελέσματα καταστροφικά για την κάθε ανθρώπινη αξία, όπως η τιμή και η τιμιότητα.Η Τούλα οδηγήται στην πορνεία, ενώ ο πατέρας της, ο κυρ Αντώνης γίνεται κλέφτης.

Γενικές-ιστορικές πληροφορίες:
Γράφτηκε την Ανοιξη του 1921 στην Ιταλία, όταν ο Χορν διέμενε στο Σορέντο.Ανέβηκε για πρώτη φορά από τον θίασο της Κυβέλης ,στις 17 Σεπτεμβρίου του 1921, χωρίς να συμμετέχει η ίδια. Αργότερα δημοσιεύτηκε σε επιφυλίδα στην εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα, και στη συνέχεια κυκλοφόρησε σαν μυθιστόρημα.
Η ταινία:

 

 

Σε λίγες μέρες από τη θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Καστοριάς….Μην το χάσετε!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *