28/10/2021: Video της mini παρέλασης, η δυναμική απόφαση Σαββόπουλου, η μουσική κονσέρβα και το πάθος των εθνοφυλάκων
Μια mini παρέλαση, διάρκειας περίπου 12 λεπτών, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθησαν σήμερα στην Οδό Μ.Αλεξάνδρου.
Το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής, ανάγκασε τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καστοριάς, κ. Σαββόπουλο, να επιτρέψει την παρέλαση μόνο στους σημαιοφόρους και στους παραστάτες των σχολικών τμημάτων. Απόφαση που κατά την γνώμη μας ήταν σωστή και λογική, με σκοπό την αποφυγή επιπλέον συνωστισμού.
Ίσως αξίζει ένα μπράβο στον κ. Σαββόπουλο προσωπικά (που βρέθηκε ακόμα και να απολογείται τηλεοπτικά), για την ανάληψη της ευθύνης αυτής της δύσκολης απόφασης. Η οποία μπορεί μεν να δυσαρέστησε κάποιους γονείς και μαθητές, αλλά ακόμα κι έναν ηλικιωμένο (ή μη) συμπολίτη μας -που θα έπαιρνε θέση στους θεατές για να χειροκροτήσει κάποιο παιδί/εγγόνι-, να προστάτευσε από νόσηση, είναι κέρδος.
Έτσι και αλλιώς δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας που κατέκριναν την κανονική διεξαγωγή της παρέλασης, με τόσα κρούσματα, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον τελευταίο καιρό, άρα όσοι αντέδρασαν μάλλον θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν.
Ποια μέτρα λαμβάνει καθένας ατομικά, οικογενειακά κλπ ή σε τι κοινωνικές δραστηριότητες συμμετέχει, είναι προσωπική ευθύνη και επιλογή. Το νοσοκομείο Καστοριάς είναι αρκετά βεβαρυμένο αυτή την στιγμή και συμπολίτες μας διασωληνώνονται και καταλήγουν κάθε τόσο…αυτή είναι η πραγματικότητα και επικοινωνιακά παιχνίδια δεν χωρούν.
Όπως θα δείτε στο Video αρκετοί Καστοριανοί παρακολούθησαν τα τμήματα της παρέλασης, σε ένα όμοφο, σχεδόν ομιχλώδες τοπίο.
Τα τμήματα στρατού και κυρίως οι εθνοφύλακες, κέρδισαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα!
Η έλλειψη ζωντανής μουσικής δυσαρέστησε αρκετούς, δημιουργώντας απορία σχετικά με το τι πραγματικά γίνεται με τη Φιλαρμονική. Ας παρακαλέσουν να βγει το Μουσικό Σχολείο, στην τελική, ντροπή είναι με το cd και τα ηχεία που ούτε στα καρναβάλια μας χρησιμοποιούμε τοπικά!
Ελπίζουμε αν όχι η 11η Νοεμβρίου που είναι πολύ κοντά, η 25η Μαρτίου να είναι μια κανονική παρέλαση που θα χειροκροτησουμε και θα συμμετάσχουμε χιλιάδες Καστοριανοί!
Χρόνια Πολλά Ελλάδα!
Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες!