Ένας νέος με παραπληγία και μεγαλείο ψυχής κατακτά τον Όλυμπο στο ντοκυμαντέρ 2917, που θα χρηματοδοτηθεί συμμετοχικά

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε μια πρωτότυπη ανάβαση στον Όλυμπο.

Σε μία δύσκολη εποχή για τον κινηματογράφο θέτουμε τον πήχη ψηλά και χωρίς να το βάζουμε κάτω, δημιουργούμε ένα ντοκιμαντέρ που σκοπό έχει να εμπνεύσει τους θεατές του και να μας θυμίσει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρχει η θέληση.

Το 2917 πραγματεύεται την ανάβαση του Λεωνίδα, ενός νέου με παραπληγία, στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου.

Παράλληλα, παρουσιάζεται το πορτραίτο του Λεωνίδα αλλά και όλη η προετοιμασία της πρώτης ανάβασης με αναπηρικό αμαξίδιο στην κορυφή Μύτικας (2917 μ.). Η μουσική της ταινίας είναι των Vodka Juniors.

olympos_2917

Ο Στρατης Χατζηελενούδας έχοντας σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά, video clip και αρκετές μικρού μήκους ταινίες (Αthens.Fail.Better, Cut ups), οι οποίες έχουν προβληθεί σε διακεκριμένα διεθνή φεστιβάλ, σκηνοθετεί το 2917, την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία ντοκιμαντέρ.

Λόγω των δυσκολιών του εγχειρήματος αλλά και της παραγωγής του ντοκιμαντέρ , στρεφόμαστε σε μια νέα μέθοδο χρηματοδότησης, της συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), μέσω της πλατφόρμας Indiegogo. Αυτή η μέθοδος είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό και είναι ένας καινοτόμος τρόπος παραγωγής ανεξάρτητων ταινιών από το ίδιο τους το κοινό.

olympos_2917

Η διαδικασία είναι απλή: με ένα κλικ ο θεατής επιλέγει το ποσό που θέλει να δωρίσει/προσφέρει στην ταινία ( ξεκινώντας απο 1€) και μέσω pay-pal/ πιστωτικής κάρτας (Mastercard, Visa κτλ) χρηματοδοτεί την παραγωγή της.

Η καμπανια θα ξεκινησει στις 11 Μαϊου του 2016, και θα λήξει στις 12 Ιουνίου του 2016, διαρκώντας 31 ημέρες και στοχος ειναι να συγκεντρωθεί το ποσό των 15.000 ευρω για να ολοκληρωθεί η ανάβαση και να καλυφθούν οι ανάγκες των γυρισμάτων. (Μπορείτε να στηρίξετε το ντοκιμαντέρ στο https://igg.me/at/2917) .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της ταινίας στο Facebook (www.facebook.com/2917documentary/) και το Twitter (@2917documentary).

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την παραγωγή της ταινίας και τον σκηνοθέτη, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ιωάννα Πετειναράκη (παραγωγή, email: ioanna@realeyesproductions.gr)

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *