1 Απριλίου η ημερομηνία έναρξης της εαρινής εκστρατείας για τον εμβολιασμό κατά της λύσσας

Από τη Δ/νση Υγείας των Ζώων του Υπ.Α.Α.Τ. γνωστοποιείται ότι 1 Απριλίου 2016 είναι η ημερομηνία έναρξης της εαρινής εκστρατείας για τον από του στόματος εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας.

            Σύμφωνα με το πρόγραμμα εντός Απριλίου θα καλυφθεί όλες οι ΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα των πτήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Τα εμβόλια περιέχουν ζωντανό-ελαττωματικής λοιμογόνου δύναμης ιο της λύσσας.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η επαφή με τα εμβόλια-δολώματα. Αν χρειαστεί να απομακρυνθεί κάποιο δόλωμα απαραίτητη είναι η χρήση γαντιών ή πλαστικής σακούλας. Σε περίπτωση που κάποιο ζώο προσλάβει το εμβόλιο-δόλωμα θα πρέπει το συγκεκριμένο ζώο να μην έρθει σε επαφή ούτε με τον ιδιόκτητη του ούτε με κάποιο άλλο ζώο για τουλάχιστον μία ημέρα.

            Για περισσότερες πληροφορίες για τη λύσσα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr στην καρτέλα Πολίτης-Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο – Λύσσα ή μπορείτε να καλέσετε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο τηλ.2105212054 24 ώρες το 24ωρο ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδαwww.keelpno.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *